Microneedling, vad är det för behandling och hur ofta? Microneedling, vad är det för behandling och hur ofta?
Varukorg

Vad är microneedling?

Microneedling är en hudföryngrande behandling som kan göras i hemmet eller på klinik. Med hjälp av en Skin Roller (även kallad Dermaroller), som penetrerar huden med en mängd mikronålar och skapar tusentals mikrokanaler, orsakas en kontrollerad skada i huden. Detta stimulerar elastin- och kollagenproduktionen, hudens naturliga läkningsprocess. Resultatet blir spänstigare, fylligare, starkare och ungdomligare hud.

Se hur det funkar

Skin Roller från Swiss Clinic har två viktiga funktioner

 1. Simulera en skada i huden så kroppens naturliga läkeprocess startar
 2. Mikrokanalerna bidrar till 300 % bättre upptag av serumet

Anti-Scar för ansiktet

 • Mot ärr och acneärr
 • Mot pigmentförändringar
 • Ger jämnare hudton

960kr

Till Skin Renewal

Anti-Aging för ansiktet

 • Mot fina linjer och rynkor
 • Mot ojämn hudstruktur
 • Ger återfuktning och elasticitet

960kr

Till Skin Revival

Instant Glow för ansiktet

 • Mot fina linjer och rynkor
 • Mot ojämn hudstruktur
 • Ger omedelbar lyster och näring

960kr

Till Skin Reactive

För behandling på kroppen

 • Mot bristningar och celluliter
 • Mot kroppsärr
 • Ger fastare och jämnare hud

960kr

Till Skin Resculpting

Microneedling treatments
step-by-step

Rengör
hud

Rulla

Applicera serum/mask

Rengör roller

Digital Beauty Advisor™

Gratis hudtest!

 • Snabbt och enkelt
 • Skräddarsydd rekommendation för din hudtyp
 • Utvecklat i samarbete med hudläkare

I samarbete med framstående hudläkare kan vi numera hjälpa fler med sina hudbekymmer.


Nålarna i våra skin rollers

Speciellt framtagna för hemmabruk. Optimalt placerade för att rätt mängd serum ska penetrera huden och tillverkade av japanskt, kirurgiskt stål med en silverlegering på ytan. Allt för att säkerställa maximal säkerhet. Vi rekommenderar alltid att du rengör nålarna innan och efter användning.

Vilken nållängd ska jag använda?

Vi rekommenderar den kortare nållängden på ung, känslig och tunn hud (t.ex. kring ögonen). Grövre bekymmer behandlas bäst med den längre nållängden. Inga av nållängderna framkallar någon smärta.Hur fungerar det?

Hudlagren

Dermis

Det här tjocka mittenlagret är vad din hud till största del består av. Det innehåller kollagen och elastin - fiber som ger styrka, struktur och elasticitet.

Epidermis

Det här yttre hudlagret, inte tjockare än ett pappersark, både skyddar dig från den yttre världen och presenterar dig för omvärlden.

Subkutant lager

Det här lagret, som består till mestadels av fett, är källan till nerver och blodkärl samt rötter till dina hårsäckar, olje- och svettkörtlar.

Vad vinner du på det?

Kirurgiska nålar skapar tusentals mikrokanaler i din hud. Det skapar en kontrollerad skada som triggar kroppens egna läkningssystem.

Ökar produktionen av Elastin & Kollagen

När huden producerar mer av dessa, sina egna byggstenar. Det resulterar i en fastare, fylligare, starkare och yngre hud.

Ökar absorberingsförmågan med 300%

Mikrokanalerna skapar en väg för serumet att färdas igenom. Möjliggör för de aktiva ingredienserna att tränga djupare ner i huden och arbeta mer effektivt.


Relaterade artiklar

Swiss Clinic Magazine

Microneedling 101: Hur, Varför, När?

Swiss Clinic Magazine

Maria - "Så blev jag av med mina acneärr"

Swiss Clinic Magazine

Vad är microneedling?

Vad är egentligen microneedling? Och varför pratar alla om det? Microneedling, Dermarolling, Mikronålsbehandling Skin-rolling, kollagen-induktionsterapi… kärt barn har många namn. Du kanske undrar vad detta fenomen, som journalister, kändisar, bloggare och kollegor verkar vara så förälskade i, verkligen är för någonting?

Jo, Microneedling sägs vara den mest effektiva hemmabehandlingen som finns för att främja hudföryngring, minska rynkor samt skapa spänst och lyster i huden. Nu kanske du undrar hur det är möjligt att ett litet redskap kan göra allt detta? Nedan förklarar vi vad som händer när du gör en mikronålsbehandling hemma.

Hur fungerar det?

Enkelt beskrivet är microneedling behandling en metod att lura huden, få den tro att den är skadad, genom att tunna nålar på ett rullande huvud skapar tusentals mikrokanaler i dermis och epidermis. Detta får hudens naturliga läkningsprocess, dvs kollagen- och elastin produktion, att komma igång. Okej, det var kanske inte så enkelt beskrivet, men att utföra behandlingen är förvånansvärt lätt och resultaten är extraordinära!

Hudföryngring

Det är många faktorer som påverkar vårt utseende och orsakar det vi brukar kalla för ålderstecken. Naturligtvis bidrar rynkor och ärrvävnad, men även pigmentfläckar och ’slapp’ hud, oss till att se äldre ut. Genom att ’uppmuntra’ huden att generera kollagen och elastin, så motverkar en microneedling behandling alla dessa ålderstecken. Dessutom så ökar mikronålarna blodtillförseln till huden genom att nya kapillärer bildas. Nu börjar det bli lite svårbegripligt igen, så vi satsar på att sammanställa vad du kan vinna på att testa denna magiska behandling hemma istället.

Fördelar med regelbunden mikronålsbehandling hemma:

Minskar rynkor och fina linjer
Detta kan vara den enskilt mest fantastiska fördelen med microneedling. Hur är det möjligt att du, genom att rolla lite på ansiktet, får fina linjer att försvinna? Jo, genom att kollagen produceras och fyller igen där rynkorna har bildats - men det visste du nog eftersom du läst första halvan av texten. Elastin hjälper till genom att göra huden elastisk, vilket du säkert har räknat ut, och ökad blodcirkulation gör att huden får mer syre och näring!

Jämnare hudton och mindre pigmentfläckar

Tyvärr så leder i princip alla hudbesvär (inflammationer, eksem, finnar) och miljöfaktorer såsom sol, extrem kyla eller vind, till att huden ändrar färg. Detta gör att din hud kan se fnasig, flammig eller ojämn ut.

För att förklara hur microneedling-behandlingar avhjälper dessa problem behöver man nästan vara professor. Vad vetenskapen säger är nämligen att de tror att effekten kommer från ökat uttryck av matrismetalloproteinaser såväl som att minska tillväxten av keratinocyter. Man behöver däremot inte vara akademiker för att veta att man ser piggare och fräschare ut med en jämn hudton. Det är just denna effekt får man av regelbundna mikronålsbehandlingar

Exfolierar huden

Alla behandlingar som ’mekaniskt stör epidermis’, ett tjusigt sätt att förklara vanlig peeling, exfolierar din hud. Detta är viktigt när man vill ha fräsch hud, och vem vill inte det? Det är nämligen så här vi får bort döda hudceller.

Ökar hudens förmåga att absorbera hudvårdsprodukter

Mikrokanalerna vi pratade om i början, de som triggar kollagen -och elastin produktionen, ökar även hudens förmåga att absorbera serum och krämer som appliceras efter behandlingen. Jämfört med obehandlad hud är det ungefär 300% mer! Förutom att de aktiva ingredienserna i dina värdefulla hudvårdsprodukter kan jobba djupare ner i huden så betyder detta att du använder mindre. Bra va?

Minskar ärr och motverkar ärrbildning

Ärrbildning orsakas av en process som kallas fibros. Har du ett stort sår är fibros toppen: det ’klistrar’ ihop alla delar som gått isär. Tyvärr kan det ibland vara lite för bra, då ’limmet’ är såpass starkt att det kan dra ner huden och skapa ärr, vilket är mindre bra.

Microneedling behandling hjälper till genom att bryta ner fibroser under huden och detta gör att huden kan ’släppa taget’ samt frigöra ytan av huden, vilket minskar ärret. Toppenbra!

Minskar porer

Genom att blodtillförseln till huden ökar, får dermis (andra hudlagret) mer syre och näring, vilket gör att porerna drar ihop sig. Det är ganska konstigt att man, genom att göra hål i ansiktet, minskar de hål som redan är där.

Behandlar akne och tilltäppta porer

Ja, mikronålsbehandlingar kan faktiskt hjälpa mot orenheter och porer som inte riktigt vill samarbeta. Detta genom att minska sebumproduktionen, vilket betyder att huden blir mindre fet, men fortfarande inte torr. Att hålla huden återfuktad är nämligen mycket viktigt för att hålla finnar borta!

Som du kanske märker så brinner vi för denna behandling. Har du frågor eller funderingar så hör av dig till oss! Tror det eller ej, så finns det en hel del mer vi kan berätta om denna magiska behandling!

Här kan du läsa mer om vår mikronålsbehandling som du använder själv i hemmet, Skin Renewal.


Varför är Microneedling så banbrytande?

För att maximera effekten bör man i samband med microneedling, tillföra ett serum med aktiva substanser som har de egenskaper som din hud kan behöva, t.ex. Anti-age. Med hjälp av micro-needling kan nämligen de nya mikro-kanalerna absor-bera upp till 300% mer av de aktiva ingredienserna.

Microneedling är även mycket effektivt att använda vid behandling mot acne ärr, rynkor, fina linjer, pigmentfläckar, bristningar och celluliter.

Våra mikronålsbehandlingar

Din behandling
  Skin Renewal Skin Revival Skin Resculpting
Fina linjer och runt ögon X
Rynkor X
Porer X
Ytliga ärr X
Djupa ärr X
Påsig hud X
Pigmentering X
Celluliter X
Bristningar X
Kroppsärr X
Orenheter X

Tillbaka till toppen