Whitening System Whitening System
Varukorg

Whitening System

Använder Swiss Clinic samma tandblekning som tandläkarna?

Ja, vi säljer exakt samma produkt som tandläkaren. Gelen vi säljer hittar du även hos din tandläkare fast till ett högre pris. Vi säljer bara produkter med en koncentration av aktiva ämnen som ligger inom tandläkarförbundets rekommendationer.

När du går till en tandläkare och beställer en tandblekning så tillverkas tandskenorna för hand i ett laboratorium, vilket är väldigt tidskrävande och kostsamt. Med Whitening System får du specialtillverkade skenor som du formar själv. På så sätt spar du inte bara tid utan slipper även kostnaden för tillverkningen av skenorna. Resultatet blir detsamma fast till ett mycket lägre pris (40-50% billigare).

Hur går er tandblekning till?

Tandblekning med skena och gel är en blekning som kallas oxidationsmetoden. Det oxiderande ämnet i gelen frigör ensamma syreatomer, så kallade fria radikaler, som sedan bryter ner de organiska molekylerna (missfärgningarna).

Behandlingsperioden varierar mellan 3-7 dagar beroende på hur pass missfärgade dina tänder är och hur mycket vitare tänder du vill ha. Normalt ser du resultat redan efter 2-3 dagar.

Vid varje tandblekningstillfälle bör du använda mellan ¼ ml – ½ ml per skena per gång. Applicera ett tunt lager längst fram i skenan så att det precis täcker utsidan av dina tänder. Lägger du i för mycket gel kommer det pressas ut och lägga sig på tandköttet.

Utförliga instruktioner med bilder finns på produktsidan Whitening System.

Innehåller Swiss Whitening skadliga ämnen?

Nej, vår tandblekning är speciellt framtagen av tandläkare för att vara säker och bekväm och för ge ett bra resultat. Vår metod är exakt densamma som tandläkare använder och det finns inga studier som visar på att det skulle vara skadligt.

Vissa personer kan uppleva irritation i tandköttet. För att undvika detta, torka bort överflödigt gel som lägger sig på tandköttet eller stryk lite vaselin på tandköttet före behandlingen.

Emaljen är helt opåverkad vid användning av vår tandblekning. De fria radikalerna påverkar bara organisk materia och lämnar därmed emaljen helt opåverkad.

Kan man bleka tänderna om man är gravid eller ammar?

Det finns inga kända orsaker till att det skulle vara skadligt, men vi rekommenderar att man avvaktar och påbörjar sin tandblekning efter graviditeten och amningen. Du bör även undvika att bleka dina tänder om du har tandställning, dåligt tandkött eller hål i tänderna. Rådfråga din tandläkare om du är osäker på om du har dessa problem.

Hur påverkas konstgjorda tänder under behandlingen?

Det går utmärkt att bleka dina tänder även om du har en plast- eller porslinstand. Tänk på att den konstgjorda tanden inte går att bleka vitare än den var från början kommer att försvinna även från den konstgjorda tanden (på så sätt blir den vitare), så tanden kommer att få sin ursprungsfärg.
Tandsmycken påverkas inte av blekningen.

Jag har redan tandskenor. Kan jag köpa endast blekningsgelen?

Ja, självklart, vi erbjuder även tandblekningsgel, Whitening System Refill, separat.

Har jag någon garanti på att behandlingen ger resultat?

Ja! Våra produkter är testade och bevisat effektiva i ett antal kliniska studier.Vi har resultatgaranti på samtliga produkter. Läs mer om resultatgarantin här. 

Samtliga produkter från Swiss Clinic är utvecklade i Schweiz, kliniskt testade och bevisat effektiva. Nyckeln till 100 % nöjda kunder är vår resultatgaranti, som gäller på samtliga produkter. Om du mot all förmodan inte skulle uppnå önskat resultat och har använt produkten enligt våra instruktioner och villkor, får du pengarna tillbaka. Kontakta vår kundtjänst snarast så får du all hjälp du behöver.

E-post: info@swissclinic.se, Telefon: 020 - 12 10 95 eller via sociala medier.