Swiss Clinics hudterapeut Emely Ramos ger 5 tips inför höst! Swiss Clinics hudterapeut Emely Ramos ger 5 tips inför höst!
Varukorg
Swiss Clinics hudterapeut Emely Ramos ger 5 tips inför höst!

Publicerad:2018-09-03

Swiss Clinics hudterapeut Emely Ramos ger 5 tips inför höst!

Här kommer 5 snabba hudvårdstips och mina favoritprodukter som jag använder för att hålla min hud frisk och återfuktad när årstiderna skiftar.

Visste du att huden följer årstidens skiftningar?

  • Vinter till vår – Huden blir oftast något fetare.
  • Vår till sommar – Orenheter kan blossa upp och man kan reagera på solen med brustna kärl.
  • Sommar till höst – Solskador som linjer och pigmentfläckar visar sig.
  • Höst till vinter – Huden blir lättare yttorr.

1. Extra Näring på natten

Under natten arbetar huden med att reparera sig från skador vi utsätts för under dagen. Vår egna cellförnyelse är som mest effektiv i huden under natten. Därför rekommenderar jag att använda en nattprodukt med extra mycket vitaminer och näring. På natten kan vi alltså jobba på strukturen i huden, linjer, förtjockad hudstruktur, porer, tilltäpptheter, pigmentförändringar etc. Min absoluta favoritprodukt som jag använder just nu är Rejuvenating Serum, som är ett lugnande och fuktgivande serum som återställer hudens naturliga fuktbalans och föryngrar huden. Med aktiva ingredienser som Betaglukan, Vitamin E och Hydroxyprolisilane C N stimulerar serumet hudens naturliga kollagenbildning. Kollagen är nämligen ett protein som finns i bindväv och hjälper till att minska rynkornas djup.

Rejuvenating Serum

2. Fukt, fukt och fukt!

Vacker hud börjar oftast med en god hälsa och livsstil. Glöm inte bort att sömnen och det du stoppar i dig har stor påverkan på huden. Kom även ihåg att dricka mycket vatten! Det största problemet när det blir kallare brukar även vara yttorrhet och torrhet, d.v.s. brist på fukt och fett i huden. För att slippa få huden i obalans och hamna i en formsvacka, så kan man boosta huden med en kurbehandling. Personligen föredrar jag kurbehandlingar som ger en effektiv långvarig effekt. Du kan t.ex. tillföra en extra boost av fukt genom att använda Skin Roller och Face Serum. Vårt Face serum är full med hyalyronsyra som binder fukten i din hud upp till 300% mer! Nålarna på Skin rollern gör nämligen att huden öppnas upp så att serumet kan tränga djupare ner i huden.

Skin Revival

3. Analysera din hy

När årstiderna förändras kan du märka att även din hy förändras. Hösten är den tid då vissa med fet hy kan märka att deras hy blir mer normal, medan vissa med normal hy plötsligt känner kan uppleva att huden känns torrare än vanligt. Detta beror på att luften blir torrare när klimatet blir kallare och självklart reagerar även din hy på detta.

Mitt tips är att analysera din hy när det börjar bli kallare. Försök lägga märke till de förändringar som sker med din hy, för att därefter kunna anpassa din hudvårdsrutin och komplettera med rätt produkter. Precis som din garderob så kräver även huden en anpassning utefter säsong.

4. Glöm inte dina händer!

Dina händer, precis som ditt ansikte, är en del av din kropp som utsätts för mycket yttre påfrestningar under året. På vintern tar du på dig tjockare kläder, alltså bör du ta på dig tjockare hudkräm. Hösten med sin torra, kalla luft och den varma inomhusluften, är ofta orsak till röda och torra vinterhänder. När huden saknar fuktighetsbevarande ämnen i de yttersta lagren blir händerna torra, strama och fnasiga. Mitt tips är att skrubba händerna minst en gång i veckan för att ta bort döda hudceller. Då kan huden ta upp efterföljande produkter mycket mer effektivt. Jag använder även Hand Dry Mask som en extra boost för att verkligen återställa fuktbalansen på djupet. Masken har en patenterad vattenfri teknologi och innehåller hela 87% aktiva ingredienser som dessutom verkar i hela åtta timmar efter behandlingen.

Hand Dry Mask

5. Djuprengöring och detox

Lagom till hösten kickar igång, börjar huden ofta kännas extra tråkig och grå. Man börjar känna att man har tappat den härliga lystern från sommaren. Räddningen för glåmiga höst-ansikten är djuprengöring! Kombinera våra Sheet Clay Masks med en micellär rengöringsprodukt, för att undvika att torka ut din hy med vatten varje gång du rengör huden. Våra Clay Sheet Masks är nämligen utvecklade för att rengöra porerna på djupet. Behandlingens potenta aktiva ingredienser i kombination med lerans djuprengörande effekt gör detta till en praktisk sheet-mask som lämnar huden fast, med förminskade porer och en fantastisk lyster.

Clay Mask