Se över dina hudvårdsrutiner inför hösten Se över dina hudvårdsrutiner inför hösten
Varukorg
Se över dina hudvårdsrutiner inför hösten

Publicerad:2018-08-20

Se över dina hudvårdsrutiner inför hösten

När vi lämnar sommaren och värmen för att möta hösten och kylan behöver huden extra omtanke. Det är med andra ord dags att se över våra hudvårdsrutiner. Just i övergångarna mellan årstiderna upplever många att huden kommer i en plötslig obalans. Detta kan yttra sig på många olika sätt i allt från torrhet, fetare hud, finnar och plitor.

Rengöring är A&O

Många av oss slarvar ofta med rengöringen, då vi inte förstår vikten av att rengöra huden på djupet. Tänk på allt vi faktiskt dagligen utsätter vårt ansikte för. Vi applicerar alla möjliga produkter såsom; solskydd, makeup, primer etc. För att inte tala om alla smutspartiklar, avgaser, svett och bakterier som huden utsätts för. Allt detta lägger sig tyvärr på hudytan och bildar ett oönskat lager. Utan en ordentlig och daglig rengöring kan allt detta till slut täppa till dina porer och utvecklas till blemmor. Dina hudvårdsprodukter får även svårare att tränga ner i huden och göra sitt jobb ordentligt.

Huden är även en viktig del av ditt immunförsvar, då det yttersta ytskiktet har något som kallas för en syra-mantel. Syra-manteln består bl.a. av lipider och fetter och har naturligt ett surt pH-värde, vilket fungerar som ett skydd eftersom bakterier inte trivs i den sura miljön.Om man felbehandlar huden och använder en vanlig tvål med ett för högt pH-värde så rubbas den naturliga pH-balansen i huden. På längre sikt kan detta leda till att huden bli torr och få ett sämre försvar vilket resulterar i en reaktiv och känslig hud.

Bra rengöring ska inte torka ut eller göra att huden känns stram och sträv. Ett enkelt tips är att undvika vatten i sin rengöringsrutin och att istället satsa på micellära rengöringsprodukter som återfuktar huden.
Micellar Cleansing Gel

Kombinera din dagliga rengöring med att 2 - 3 kvällar i veckan använda rengörande ansiktsmasker som en extra cleansing boost. En lermask är att föredra, då den verkligen ger en djuprengörande effekt av porerna och dessutom en fantastisk lyster.
Purifying Pink Clay Mask

Särskilt viktigt är det att rengöra huden ordentligt på kvällen. Bland annat för att få bort dagens föroreningar, smink och de slaggprodukter huden utsöndrar när vi svettas. Dessutom gör en grundlig rengöring att du får ut maximalt av den nattcrème du använder.

Kontentan av detta är med andra ord att daglig och rätt rengöring, lägger grunden till en fräschare och friskare hy med mer lyster, mindre synliga torrhetsrynkor, bra pH-balans, välbehållen syra-mantel och bättre effekt av våra efterföljande hudvårdsprodukter.

Kallare klimat kräver mer fukt och hudförnyelse!

När luften blir torrare ångas fukten ut ur dina porer, vilket leder till att du i första hand blir yttorr, det vill säga att ditt yttersta hudlager är snustorrt, men att din hudtyp fortfarande kan vara kombinerad. Det kan orsaka både fnasig hud och akne – eftersom huden går på högvarv för att återfukta sig.

Mikronålsbehandling är därav perfekt att addera till din hudvårdsrutin under vinterhalvåret då denna typ av behandling stimulerar och förnyar huden – inifrån och utifrån.

 

Hur fungerar detta?

Med hjälp av mikronålar simulerar man en skada i huden som gör att kroppens naturliga läkeprocess startar, vilket leder till att nya friska hudceller skapas, huden blir mjukare, blodcirkulationen stimuleras, elasticiteten förbättras och grova porer minskas. Huden får en jämnare färg och blir mer motståndskraftig inför vinterns kalla klimat. Det är även en effektiv hudbehandling som bromsar hudens åldrande samt bevarar dess vitalitet och energi.
Microneedling Home Treatment

De små mikrokanalerna i huden, som skapas av nålarna, öppnar även upp huden för det du applicerar efteråt. Att till exempel kombinera detta med en fuktgivande ansiktsmask (länk till Skin Reactive) absorberas mängder av de aktiva ingredienserna i ansiktsmasken hela 300% mer efter att du har öppnat upp huden. De aktiva ingredienserna verkar på djupet, återfuktar och stärker upp hudens läkprocess så ny fräsch hud kan bildas.

Ett sista tips är att inleda hösten med en detox, en skön kickstart för att komma in i sunda rutiner igen. Dessutom får man även en renare och klarare hy efter att man har renat kroppen.

Allt för en frisk och välmående hud med ett härligt glow som lyser även i höstmörkret!