Pass, pengar, biljett och en plan för din hud Pass, pengar, biljett och en plan för din hud
Varukorg
Pass, pengar, biljett och en plan för din hud

Publicerad:2030-01-01

Pass, pengar, biljett och en plan för din hud

Om du har lyxen att få åka på semester snart borde du överväga att ge din hud lite extra kärlek under och efter flygresan.

Det kan självklart skilja sig mellan olika typer av flygplan, men överlag är den klassiska luften under flygplansturen extremt torr och uttorkande. Intressant fakta du kanske inte visste om, är att vid cirka 12 procent luftfuktighet är luften till och med torrare än de flesta öknar. Så med andra ord, vill du landa som ditt fräschaste jag är det otroligt viktigt att återfukta din hud både innan och under din flygresa.

För att få de bästa tipsen från någon som har lång erfarenhet av detta, pratade vi med en rutinerad flygvärdinna från e tt av de största engelska flygbolagen. Hon har över 50 stycken långflygningar per år på schemat, så vi tänkte att hon förmodligen har full koll på detta.

”När besättningen bordar planet för att göra säkerhetskontroll, börjar vi alltid med att skriva våra namn på en stor vattenflaska. På detta sätt kan vi enkelt hålla koll på hur mycket vatten vi dricker under flygresan. Jag försöker alltid se till att kontinuerligt ha druckit minst en halv liter vatten efter 90 minuter. Att vara ”on duty” innebär såklart även att avstå helt från alkohol. Jag dricker heller aldrig alkohol dagarna innan en långflygning.”

Hon fortsätter berätta, “Jag har även en speciell återfuktande hudvårdsrutin under dessa perioder. Jag använder alltid micellära rengöringsprodukter för att undvika att oljor avlägsnas från huden och att den alltid hålls återfuktad. Efter rengöring applicerar jag alltid serum och oljor för att sedan avsluta med en rikligt återfuktande ansiktskräm. Ibland använder jag till och med min nattkräm under dagsflygningar då den är mer återfuktande än min dagkräm. Jag använder alltid en återfuktande foundation och sminkprodukter med krämkonstistens hellre än puderbaserade som t.e.x mitt rouge och ögonskugga.

Hon förklarar även att efter flygningen är hon noggrann med att alltid tvätta bort allt smink och föroreningar för att återfukta huden. ”Vi anländer till våra destinationer under olika tider på dygnet, dag som natt. Men oavsett när, så är det första jag gör när jag kommer till hotellet att jag rengör mitt ansikte ordentligt och applicerar serum så huden fortsätter återfuktas. Efter detta följer jag upp med en återfuktande ansiktskräm och adderar ofta en ansiktsmask som en extra fukt boost. Sen är jag redo att gå ut och njuta av staden, vilket är det roligast med detta jobb. Jag får möjligheten att resa till platser jag aldrig annars skulle kunna besöka annars.”

För att summera är alltså de viktigaste tipsen för att hålla sin hud återfuktad på planet följande:

  • Drick ordentligt med vatten
  • Undvik alkohol
  • Använd helst micellära rengöringsprodukter
  • Applicera gärna lager av fuktighetsbevarande produkter (ingredienser som hjälper din hud att binda fukt vilket oftast finns i serum), oljor och återfuktande krämer innan du sminkar dig. (bäst är såklart att inte använda smink alls)

I och med att du förmodligen inte jobbar på ett flygplan, kan du även enkelt återfukta huden med återfuktande ansiktsspray före under och efter resan. Eller varför inte göra en snabb ansiktsmask inför landning? Med en snabb ansiktsmask kan du vara säker på att landa med en återfuktande hud och ditt semester glow redan på plats.

Läs mer om Face Dry Mask.

Läs mer om Micellar Cleansing Gel.

Läs mer om fuktighetsbervarande Face Serum