På första och andra plats... På första och andra plats...
Varukorg
På första och andra plats...

Publicerad:2030-01-01

På första och andra plats...

Våra händer; De näst mest synliga kroppsdelarna och ofta de första att visa ålderstecken. Med handen på hjärtat; ger du dina händer tillräcklig omtanke och vård?

Vi har ofta en genomtänkt hudvårdsrutin för våra ansikten; rengöringsritualer, serum, krämer, behandlingar mot rynkor, masker, ansiktsbehandlingar, noggrann användning av solskyddsfaktor etc, men tyvärr ger vi  våra händer väldigt liten eller ingen kärlek mellan manikyromgångarna. Stort misstag. Med tanke på hur utsatta dina händer är - konstant tvätt, exponering för väder och vind, exponering för bakterier och hushållskemikalier, i kombination med hudens känsliga natur, behöver de mycket vård. Om du försummar detta är chansen att händerna får ålderstecken och innan du vet ordet av kan händerna ge intryck av en högre ålder än övriga kroppsdelar.

Oroa dig inte, vi är inte här för att sprida förtvivlan. Vi är här för att hjälpa dig att förstå vad som gör att dina händer ser äldre ut än vad som behövs, och vad du kan göra för att ge dem vad de behöver för att de ska se ut och kännas lika fantastiska som resten av dig!

Grov/Fjällig hud

Låt oss hålla med om att det varken ser bra, hälsosamt eller ungdomligt ut.

Förebyggande och lösning:

Det här är en enkel lösning. Bli av med grov, död hud med en mild skrubb. Därefter måste du återställa fuktbalansen. Använd en intensiv näringsgivande mask, eller en glycerin och oljehaltig handkräm som appliceras som en mask - det vill säga ett tjockt lager och låt händerna vila och absorbera. Detta görs bäst på kvällen, i samband med sin kvällsrutin, eftersom huden kommer att dra nytta av behandlingen hela natten.

"Skrynklig" hud

I princip rynkad hud på toppen av händerna. Detta händer när kollagenet i huden bryts ner.

Förebyggande och lösning:

För att förhindra att detta händer för tidigt måste du ta hand om händerna med samma omsorg som du gör med ditt ansikte. Tänk milda rengöringsmedel, sporadisk exfoliering, lämpliga återfuktande krämer samt handmasker som dina nya bästa vänner. När det gäller behandlingar, finns det receptbelagda retinolkrämer, som din hudläkare kan berätta mer om. Detta måste övervakas noga, eftersom en vanlig biverkning vid felaktig användning av retinolbaserade produkter är hudirritation. Ett annat bra val är är microneedling-behandling i hemmet eftersom detta stimulerar kroppens naturliga förmåga att skapa kollagen.

Mörka fläckar

Ironiskt nog också känt som åldersfläckar. Vi säger ironiskt, eftersom de egentligen inte har så mycket att göra med åldern. De är i själva verket helt enkelt resultatet av solexponering.

Förebyggande och lösning:

Solskydd! Skydda dina händer på samma sätt som du gör med ditt ansikte. Hitta ett solskyddsmärke (faktor 30 eller högre) vars produkter du gillar konsistens, lukt och pris på, och använd det i stället för en vanlig handkräm. Kom ihåg att använda hela dagen samt efter att ha tvättat dina händer. För befintliga fläckar finns det hydrokinonkrämer samt en rad behandlingar; micronedling i hemmet till exempel eller kliniska laserbehandlingar.

Synliga / förhöjda vener

Exakt vad det låter som - vener som är framträdande i huden.

Förebyggande och lösning:

Det här är inte något som kan förhindras helt, men det kan skjutas upp och minimeras genom att hålla huden återfuktad (serum, krämer och masker hjälper till). När det gäller behandling för att bli av med ådror finns det bara ett alternativ: borttagning av venen. Detta bör endast övervägas i mycket extrema fall.

Dåliga naglar!

Och med detta menar vi inte en usel manikyr (som ALDRIG ser bra ut). Vi menar missfärgning eller spröda, tunna naglar.

Förebyggande och lösning:

Om problemet är fläckar, så börja med att försöka förstå varför dina naglar blir gula eller bruna. Mörk nagellack eller vissa mediciner kan vara en orsak, i så fall kommer missfärgningen att försvinna naturligt med tiden, annars försök använda en citronklyfta, precis som om du skulle ta bort nagellack. Även rengöringsmedel för tandproteser kan vara effektivt - blötlägg bara naglarna i 15 till 20 minuter för att ta bort fläckar. Observera att dessa behandlingar kan vara uttorkande för naglarna, så det borde användas sparsamt och endast på hälsosamma och friska naglar! Om ingen av metoderna fungerar, eller om missfärgningen åtföljs av smärta, är det troligt en svampinfektion som måste behandlas av din läkare.

När det gäller sköra naglar är det svårt eftersom orsakerna varierar från exponering för vatten, hushållskemikalier, klimat,  till viss del genetik - ingenting som du verkligen kan förhindra eller undvika. Däremot kan regelbunden användning av en näringsrik nagelbandsolja (mandel och kokosoljor är några exempel), och B-vitamintillskott,  göra underverk. Ett förstärkt och närande, giftfritt nagellack kan också bidra till att skydda dina naglar.

Upptäck och läs mer om Hand Dry Mask här!

Är du nyfiken på microneedling i hemmet så kan du läsa mer här.