Microneedling hemma - vi slår hål på myterna! Microneedling hemma - vi slår hål på myterna!
Varukorg
Microneedling hemma - vi slår hål på myterna!

Publicerad:2019-09-24

Microneedling hemma - vi slår hål på myterna!

Hemmabehandling med dermaroller/skinroller får mer än ofta oförtjänt dåligt rykte istället för att lyftas som den exceptionella resultatbehandling den faktiskt är! Så, låt oss slå hål på de vanligaste myterna och sudda ut dina frågetecken så att du kan känna dig säker i att investera i microneedling och din hud för långsiktiga resultat som både syns och känns.

Myt 1 - Microneedling är inte säkert för hemmabruk

Dermarollers/skinrollers som används vid microneedling idag kommer i en mängd olika storlekar och med olika nållängder, varav upp till 0,5 mm är säkra och godkända att använda för hemmabruk. Börja med 0,1mm-0,2 mm om du är nybörjare.

Behandlingen är ett ypperligt komplement till din hudvårdsrutin för att t.ex förlänga effekten av din salongsbehandling, maximera upptaget av dina andra produkter samt för att stimulera hudens cellförnyelse och kollagenproduktion. Läs alltid instruktioner/kontraindikationer noggrant innan du börjar använda rollern, vid rätt användning och kontinuitet kan du se fantastiska resultat!

Myt 2 - Du kan få in bakterier i huden/blodet från rollern och orsaka inflammation

Med ett nåldjup på max 0,5 mm kan bakterier inte ta sig genom hudens barriär och in i blodet. Med det sagt ska man inte glömma att hygien är av största vikt vid användning av rollern. Rollern ska alltid rengöras före- och efter varje användning och huden behöver också vara rengjord innan behandling. Förvara rollern i sitt skyddshölje när du inte använder den. Om du utför behandlingen regelbundet rekommenderas det att du byter ut nålhuvudet efter ca 2-3 månader för att säkra vassa nålar.

Myt 3 - Risken finns att du rollar för hårt hemma och skadar huden

Det krävs ett visst tryck för att skapa mikronalerna i huden, risken att du rollar för hårt är dock väldigt liten då nåldjupet på max 0,5 mm inte kan orsaka några permanenta skador i huden. Det ska inte göra ont att använda dermaroller, upplever man ett obehag i huden under tiden bör man lätta på trycket. Följ instruktionerna för användning och kontraindikationer och du har ingenting som helst att oroa dig över.

Myt 4 - Microneedling hemma har ingen effekt för behandlingen går inte tillräckligt djupt ned i huden.

Trots en nållängd på max 0,5 mm kan microneedling för hemmabruk göra en märkbar skillnad vid linjer, rynkor, envisa acneärr och pigmentfläckar. Givetvis är resultaten mildare än om du gör en microneedling-behandling på klinik/salong, men fördelarna av att använda en dermaroller hemma några gånger i veckan är många och kan verkligen göra skillnad. De små nålarna som används för hemmabruk triggar en mindre läkningsrespons från kroppen jämfört med vid klinisk behandling, det möjliggör istället att du kan använda rollern flera dagar i rad.

Myt 5 – Du måste alltid rolla i en särskild riktning

Nej, det finns ingen specifik riktning som ger bättre effekt, tvärtemot säkerställer du fler mikrokanaler i huden genom att rolla i olika riktningar. Fler kanaler - desto bättre effekt! Tänk på att lyfta rollerna när du byter riktning så att du inte “drar” den över huden.