Låt kollagenet flöda! Låt kollagenet flöda!
Varukorg
Låt kollagenet flöda!

Publicerad:2017-11-13

Låt kollagenet flöda!

Estetikläkaren Ana Barragan pratar trender inom behandlingar på klinik

Vårt utseende ändras med tiden vi åldras men det behöver nödvändigtvis inte vara något dåligt. Fina linjer kan ge ansiktet karaktär och kråkorna runt munnen kan representera en livslängd skratt. Men när de fina linjerna fördjupas och känslan av att tyngdkraften med tiden nästan drar din hud och dina kroppsdelar mot marken, undrar vi om det finns ett sätt att stoppa, eller att till och med omvända detta.

Naturligtvis finns det en mängd olika behandlingar utformade för att bekämpa just ålderstecken. Men var ska man börja i den djungel av alternativ som finns att välja mellan? Vi har träffat Estetikläkaren Ana Barragan för att höra hennes åsikter och rekommendationer.

”När det gäller anti-age behandlingar på klinik finns det ingen "one size only” som passar alla”.

Varje patient är unik och därmed behöver varje behandling skräddarsys utefter patientens egna behov och förväntningar, berättar Ana. Jag vill däremot påpeka att, nuförtiden, har de flesta behandlingar jag utför, på ett eller annat sätt syftet att stimulera kroppens naturliga kollagenproduktion, fortsätter Ana.

Vrida tillbaka tiden

När vi frågade vilka de vanligaste önskemålen är som hon får från patienter, svarar Ana: ” De flesta av mina klienter kommer med liknande önskemål kring vad dom vill uppnå; en naturlig yngre look av sig själva.”

Hon fortsätter berätta att "Det primära önskemålet handlar om att få en mer ungdomlig hud genom att öka kollagenproduktionen. För närvarande kan detta endast ske mekaniskt - genom fysisk stimulans.”

Threads och fillers

"Majoriteten av de kollagenstimulerande behandlingarna jag utför fungerar på två olika nivåer. De kommer att ge en omedelbar effekt, till exempel kan ett injicerbart fyllmedel som ELLANSÉ ™ omedelbart korrigera rynkor och veck, men arbetar även på en långsiktig nivå genom att stimulera generationen av kroppens eget naturliga kollagen."

När vi frågar om en annan populär behandling , Thread Lifting, är Ana snabb med att påpeka; "Detta är en ganska knepig kategori, för ordet "lyfta" innebär att du lyfter ansiktet, vilket inte är hela sanningen. Behandlingen innebär självklart en lyftande effekt, men den kan inte jämföras med ett klassiskt ansiktslyft, som vissa kliniker utför.”

Men sedan börjar hon prata om fördelarna med så kallade ”Threads”. ”Det finns olika typer av trådar, och dom har olika typer av konstitution och design, beroende på vad du vill uppnå för resultat. Det finns släta Mono Threads, för att förbättra hudtexturen samt t rådar med krokar, kuggar, ankare, taggar eller skruvar för att omplacera vävnaden. Oavsett stimulerar alla dessa kollagenproduktionen, vilket innebär att resultaten av dessa nya typer av behandlingar varar mycket längre än förr i tidens behandlingar."

Kombinerade behandlingar

Medan vi snart ska förklara några av de mer tekniska aspekterna för hur olika behandlingar kan kombineras, vill Ana passa på att rekommendera att om du funderar på en klinisk kollagenframkallande behandling, bör du även överväga att förbereda och följa upp med liknande behandling du kan utföra hemma efteråt.

”Jag uppmuntrar alltid mina patienter att varva sina mikronålsbehandlingar på klinik med liknande behandling hemma.” Hon fortsätter berätta att ”Behandlingarna jag tillhandahåller kan liknas med processen när du bygger ett nytt hus. Om jag bygger ett superfint hus på en ostadig grund kommer det att börja fallera relativt snabbt.”

En annan aspekt som hon är angelägen att förklara är: "Olika typer av kollagenstimulering arbetar tillsammans för att skapa en övergripande effekt; som t.e.x en Dermal Filler behandling och Microneedling hemmabehandling. Fyllmedlet, vid Dermal Filler behandling, används för att ersätta förlorad volym och kontinuerlig mikronålsbehandling kommer hjälpa till att upprätthålla och stimulera huden samt öka effekten av fyllmedlet”.

Hudläkare Ana Barragans viktigaste tips för att välja rätt anti-age behandling

Vi frågade om det är något särskilt att tänka på när man överväger en anti-age behandling på klinik. Ana svarar: ”Tänk på att alltid konsultera med en läkare först och där du är helt ärlig med vad du vill åstadkomma med behandlingen. Detta är oftast en bättre approach än att direkt rikta in sig på en specifik behandling som t.e.x Fillers eller trådar, då detta ger läkaren möjlighet att rekommendera det bästa tillvägagångssättet för att uppnå det resultat du förväntar dig.”

Ana lägger även till; ”Mitt personliga råd för alla typer av icke-kirurgiska behandlingar är att skynda långsamt. Börja alltid försiktigt och addera mer, om det behövs, efter hand. Det är mycket lättare än att ångra en behandling.

Dr Ana Barragan är en senior, icke-kirurgisk, estetikläkare som erbjuder specialistbehandlingar på kliniker i och runt London och hon utbildar även andra estetikläkare. Behandlingar/åkommor hon är specialiserad inom inkluderar: kind- och läppförbättring, förbättring av hakstruktur, halslyft, ögonbrynslyft, Mesotherapy, klinisk mikronålsbehandling, näsa-och munveck, Tear Trough, hyperhidros (svettningar) och marionettlinjer. Hon är även kvalificerad tandläkare, specialiserad på implantat.

För mer information och kontaktuppgifter, vänligen kontakta Swiss Clinic Kundtjänst.