Jennie Hammar: Hur kan en helt vattenfri ansiktsmask verkligen fungera? Jennie Hammar: Hur kan en helt vattenfri ansiktsmask verkligen fungera?
Varukorg
Jennie Hammar: Hur kan en helt vattenfri ansiktsmask verkligen fungera?

Publicerad:2018-02-09

Jennie Hammar: Hur kan en helt vattenfri ansiktsmask verkligen fungera?

Torra ansiktsmasker verkar 8 h efteråt och de ämnen som inte absorberas direkt av huden sparas i små "reservoarer" i väntan på behov. Det tycker jag är otroligt!

Det jag gillar med en torr mask är att den inte kladdar eller är krånglig att varken ta på eller ta av. Man tar på den med rosa sidan inåt och masserar tyget lätt för att aktivera ingredienserna, de biomimetiska lipiderna. Det är vattenlösliga lipider som liknar kroppens egna och som penetrerar huden och gör den återfuktad och jämn. Jag måste inte tvätta ansiktet efteråt, utan kan direkt ta på mig smink – och de verksamma ämnena fortsätter att arbeta under hela åtta timmar. Faktum är att de ämnen som inte absorberas direkt av huden sparas i små ”reservoarer” i väntan på behov. Det tycker jag är otroligt! Blomsterextrakt (för övrigt en av de hetaste ingredienserna i skönhetsprodukter i Hollywood just nu) hjälper till att jämna ut rynkor och stärka huden, peptider tillför fukt – samt diverse naturliga oljor – såsom avokado, shea, oliv och soja. Dessa är dessutom fulla av vitaminer och viktiga antioxidanter som skyddar huden mot för tidigt åldrande. Alla dessa samverkar för att göra huden tightare, jämnare och mer återfuktad.

Jag som har småbarn blir ofta väckt på nätterna, går upp tidigt på morgnarna och jag uppfattar ibland min hud som glåmig, torr och trist. Fina linjer har börjat komma såhär vid 33 års ålder och jag har fläckvis hyperpigmentering som gör sig påmind emellanåt. Jag tar med andra ord tacksamt emot en extra boost! Det resultat jag sett av Face Dry mask är just att dessa fina linjer minskar och huden får en omedelbar lyster. Det längre resultatet är att huden ser friskare och återfuktad ut, samt får en jämnare färg – speciellt efter en 9-dagarskur.

Det tar en stund att vänja sig vid att masken är just torr. Jag är van vid blöta masker, att avsluta med att skölja ansiktet i vatten vilket I SIG gör att man omedelbart känner sig fräschare. Men om man faktiskt ser bortom den känslan och istället fokuserar på resultatet, så är detta en optimal mask. Jag använder den sällan på morgonen, när fokus ligger på att klä på barn och köra dem till förskolan innan jag själv tar mig till gymmet eller jobbet (där jag inte behöver piffa till mig för mycket). Däremot använder jag den gärna på kvällen, när jag har tid att gå runt och plocka hemma, se på TV – eller göra mig i ordning för en middag ute.

Nu finns också en handmask med samma teknologi som ansiktsmasken. Vad många inte tänker på – förrän det är för sent! – är händernas åldrande. Man säger ofta, i alla fall i den här stan, att det är på händerna man lättast bedömer ålder och det är något som jag faktiskt tänker på, att ta hand om mina händer. Framförallt genom att alltid – varje dag! – använda en handkräm som innehåller spf. För att mota bort åldersfläckar och hyperpigmentering och torrhet. Och på kvällarna använder jag just Swiss Clinics Hand Dry Mask. Den ger omedelbar lyster och får huden på händerna att se återfuktad och spänstig ut. Ett bra komplement till en bra handkräm – och solskyddsfaktor då. Man ska ta hand om sina händer!