Insidertips från Isabelle - så blir du av med ärren. Insidertips från Isabelle - så blir du av med ärren.
Varukorg
Insidertips från Isabelle - så blir du av med ärren.

Publicerad:2019-03-06

Insidertips från Isabelle - så blir du av med ärren.

Möt Isabelle - en i skaran hängivna, energiska medarbetare på Swiss Clinics huvudkontor. Isabelle, ursprungligen från Sundsvall, har jobbat inom e-handelsindustrin i 9 år, och känner att hon har hittat rätt i yrkeslivet. Med ett gediget intresse i hälsa och hudvård så passar jobbet på Swiss Clinic henne perfekt.
Möt Isabelle - en i skaran hängivna, energiska medarbetare på Swiss Clinics huvudkontor. Isabelle, ursprungligen från Sundsvall, har jobbat inom e-handelsindustrin i 9 år, och känner att hon har hittat rätt i yrkeslivet. Med ett gediget intresse i hälsa och hudvård så passar jobbet på Swiss Clinic henne perfekt.

För att kunna göra sitt jobb på bästa sätt, så behöver Isabelle känna till de hemmabehandlingar hon jobbar med ­– utan och innan. Och detta innebär att testa sortimentet utförligt. Här delar hon mig sig av sina erfarenheter av favoritbehandlingarna.

Digital Beauty Advisor™

Gratis hudtest!

  • Snabbt och enkelt
  • Skräddarsydd rekommendation för din hudtyp
  • Utvecklat i samarbete med hudläkare

”Jag använder naturligtvis många Swiss Clinic produkter och behandlingar, Skin Renewal, Eyelash Enhancer (ögonfransserum) och PENTA Hudvårdsserien är jag i princip beroende av, men det jag vill berätta om idag är Body- Microneedling Home Treatment. Jag vill fokusera på den, för resultaten jag uppnått är bättre än vad t.o.m. jag, som jobbar med detta, hade vågat tro.” säger Isabelle.

När vi ber Isabelle förklara mer, så går det knappt att få stopp på henne;

”Mitt mål med Body behandlingen var att jobba bort mina bristningar på insidan av låren – såna klassiska bristningar (ärr) som jag dragit på mig p.g.a. av viktuppgång...snabb viktuppgång!” förklarar hon. ”Innan jag påbörjade behandlingen så trodde jag helt ärligt inte att jag skulle få så synliga resultat som jag fick, även om jag vet hur och varför behandlingen fungerar på huden. Jag blir lätt pessimistisk och tänker saker i stil med ’Det kommer inte att fungera på just mig’ eller ’Jag har för grova ärr eller en hudtyp som inte är som andras’.”

”Men… så hade jag inte behövt tänka, det slutgiltiga resultatet gjorde mig så positivt överraskad. Dels för att jag blev påmind, och glad över, att få bevisat hur kroppen verkligen kan återhämta och läka sig själv på ett så fascinerande och effektivt vis. Men framförallt, för att mina tidigare så tydliga bristningar knappt är märkbara idag.”

Så blev Isabelle av med bristningarna:

Jag utförde oftast behandlingen på kvällstid: Man blir lite röd där man utför behandlingen men eftersom det går att täcka med kläder så kan man egentligen göra det när som helst på dagen. Det viktigaste är att man är ren innan man sätter igång. Jag brukar antingen duscha innan, eller så rengör jag bara ytan för hand innan jag börjar.

Själva behandlingen: Jag rollade fram och tillbaka på området i alla olika riktningar. Det området jag behandlade, där jag hade utvecklat bristningar, var insidan av låret. Ett lår tog mig ca 5 minuter att behandla…. Herregud, nu när jag tänker på det, är det ju ingen tid alls! När jag hade rollat klart, så la jag på serumet direkt på samma område. Jag var väldigt noggrann att få med hela det ’rollade’ området. Det kändes att serumet verkade på djupet, i de små ’hålen’ som bodyrollern skapat, även om man inte såg dem.

Konsekvent genomförande: Jag utförde behandlingen dagligen i en vecka, sedan ’vilade’ jag lika länge. (Instruktionerna som följer med behandlingen är enkla att följa) Efter vilan så startade jag samma cykel igen och upprepade behandlingen på samma vis. Det hände att jag under någon vecka missade ett behandlingstillfälle, men då fortsatte jag målinriktat dagen efter som vanligt. Ibland ansåg jag att en extra dag behövdes, så då gjorde jag det, det handlar om att ha sunt förnuft!

Jag började se skillnad efter ca fyra veckor (dvs två rundor av behandlingscykeln). Jag hade hjälp av att jag tog bilder under hela behandlingen som jag kunde gå tillbaks och titta på. Jag försökte hela tiden fokusera på att fortlöpa och fullfölja behandlingen och inte stanna upp för mycket och “kräva” resultat för tidigt. Jag har nämligen en tendens att ge upp om saker inte sker direkt. Efter ca 4 månader tyckte jag att jag hade fått bort ärren.

Isabelles Insidertips:

Gör det till en mysig ritual. Behandla det som ’egen tid’ då du pysslar om dig själv.

Var inte rädd! Det är en rolig och behaglig behandling att utföra på sig själv! Det gör inte ont, det sticker och kittlas lite, känns skönt efteråt när man smort in ytan med serumet eftersom man kan känna hur huden jobbar.

Se det som en liten investering i dig själv! För det är du värd! Det krävs inte särskilt mycket tid, och det är ett överkomligt pris med tanke på vilka resultat du kan uppnå.

Ta bilder! Under tiden jag utförde behandlingen så tog jag bilder med jämna mellanrum för att dokumentera processen och kunna följa upp resultatet. Det kan vara svårt att se skillnad från dag till dag, men en bild ljuger inte, och om du går tillbaka blir det lättare att se resultat och känna sig peppad! Roligast är att jämföra före och efter bilder när man är klar med behandligen…

Rengör alltid! Efter utförd behandling så är det viktigt att rengöra rollern med rengöringsspray så att inga bakterier kvarstår!

Planera! Det är ju en del faktorer som skall uppfyllas såsom upprepning, regelbundenhet och att man verkligen utför behandlingen enligt instruktionerna. Därför är det viktigt att välja rätt tidpunkt att börja. Kanske är det bra att börja under en ledig vecka eller helg, eller att ’räkna baklänges’ och lägga upp ett schema så man har de önskade resultaten inför sommarsemestern.  

Till sist så bad vi Isabelle summera Body- Microneedling Home Treatment i en mening:

’En lyxig, smidig och effektiv hemmabehandling som fungerar och ger dig så mycket positivt i gengäld för det lilla utförandet’.  

Testa BODY du med. Läs mer och köp produkterna här.