Hur funkar det? Hur funkar det?
Varukorg
Microneedling 101: Hur funkar det?

Publicerad:2018-09-18

Microneedling 101: Hur funkar det?

Microneedling penetrerar huden med en mängd olika små nålar och skapar tusentals mikrokanaler som orsakar en kontrollerad skada i huden. Precis som när du får ett sår så reparerar huden sig själv vid en sådan process. Detta resulterar i ökad kollagenproduktion som fyller ut fina linjer och bidrar till en mjukare, stramare, ”yngre” hud.

Varför ska jag testa det?

Hudterapeuter har använt microneedling i årtionden för att behandla ansiktsärr och för att hjälpa kunder med ojämn hud, pigmenteringar, rynkor och solskador. Det är ett utmärkt verktyg för att behandla huden på ett djupare, mer effektivt sätt och för att skapa lyster.

Swiss Clinic Skin Roller är ett enkelt, säkert och effektivt verktyg och för att maximera resultatet har vi utvecklat serum och masker med aktiva ingredienser, som kompletterar microneedling-behandlingen. Denna process möjliggör för de aktiva ingredienserna i våra serum och masker att absorberas på ett sätt som helt enkelt inte är möjligt på obehandlad hud. Faktum är att microneedling ökar upptagningen med upp till 300%!

När ska den användas?

Vi rekommenderar en behandlingsperiod om fem dagar i sträck med lika långt uppehåll, så huden hinner vila och återhämta sig. När huden återhämtat sig fortsätter du med en ny behandlingsperiod tills du uppnått önskat resultat.

Ha inte bråttom med behandlingen utan applicera ett lättare tryck i början så att din hud hinner vänja sig vid nålarna. Efter några behandlingar kan du gradvis öka trycket och hitta vad som passar din hud bäst.

Ansiktet kan bli lätt rodnat av behandlingen så utför med fördel behandlingen på kvällen så att huden kan vila och återhämta sig under natten.

Vi är hemmabehandlingar – med skräddarsydda lösningar för alla.

Läs mer om våra micronedlingbehandlingar: Vad är microneedling? - Se hur det funkar