Hudläkare Johan Heilborn om samarbetet med Swiss Clinic: "Tillsammans kan vi erbjuda en helhetslösning." Hudläkare Johan Heilborn om samarbetet med Swiss Clinic: "Tillsammans kan vi erbjuda en helhetslösning."
Varukorg
Hudläkare Johan Heilborn om samarbetet med Swiss Clinic:

Publicerad:2018-02-18

Hudläkare Johan Heilborn om samarbetet med Swiss Clinic: "Tillsammans kan vi erbjuda en helhetslösning."

Swiss Clinic inleder samarbete med Hudcentrum Hagastaden med ett tydligt fokus kring acne och acneärr. Det ska nu bli lättare att digitalt få hjälp med hudsjukdomar, privata konsultationer och rekommendationer för behandlingar av efterföljande ärr.

Hudcentrum Hagastaden grundades för 5 år sedan av Johan Heilborn, verksamhetschef och specialist i dermatologi.

Vad kommer detta samarbete innebära för Swiss Clinics kunder?  

Genom att erbjuda konsultation inom både kliniska- och hemmabehandlingar, kommer Swiss Clinic tillgodose sina kunders behov på ett ännu bättre sätt. Visionen är att utveckla ett nära samarbete mellan parterna som omfattar forskning, produktutveckling och optimal service inom både hudsjukvård och estetik” säger Johan Heilborn.

Både Swiss Clinic och Hudcentrum är tydligt etablerade i respektive segment inom hud – sjukvård och estetik. Tillsammans kan de erbjuda en helhetslösning. Hudcentrum arbetar med hudsjukdomar t.ex. acne, psoriasis och hudcancer. Swiss Clinic jobbar med estetik och hudvård, t.ex. akne-ärr och anti-ageing. Tillsammans kan man numera erbjuda konsultation, diagnos, behandling och eftervård.

”Vi har funderat ett bra tag på hur vi bäst kan utveckla vår verksamhet för att kunna tillgodose våra kunders behov. Att hitta ett komplement till hemmabehandlingar kan vara avgörande för att lösa bekymmer för många av våra kunder.” säger Sebastian Gordon, VD på Swiss Clinic.

Ett exempel är acne – ett bekymmer som besvärar en stor del av befolkningen. Lätt acne kan ofta behandlas med receptfria läkemedel och krämer, men när egenvård inte räcker till, eller om acnen är måttlig till svår är det viktigt att söka läkarhjälp. Både distriktsläkare och hudläkare tar hand om acne men svårare acne och ärrbildande acne ska alltid remitteras till en hudläkare.


Mer om Johan Heilborn

Johan Heilborn född 1961, specialist i dermatologi, tidigare överläkare och sektionschef för tumörverksamheten vid Hudkliniken Karolinska Universitetssjukhuset där han ansvarat för hudkirurgi och diagnostik av hudcancer. Under sin tid på Karolinska arbetade Heilborn bl.a. aktivt med att utveckla specialmottagningar för patienter med immundämpande mediciner, t.ex. organtransplanterade, eftersom dessa individer behöver särskilt omhändertagande pga en kraftigt ökad risk att drabbas av hudcancer. 

Heilborns forskning utmynnade 2005 i en akademisk avhandling om sårläkning inom fältet ”antimikrobiella peptider”, en grupp proteiner som spelar en nyckelroll i kroppens medfödda immunförsvar. Under avhandlingsarbetet upptäcktes nya funktioner hos ett av dessa antimikrobiella proteiner. Upptäckten kan få avgörande betydelse för både sårläkning och cancer.

Vid årsskiftet 2012/2013 startade Heilborn Hudcentrum Hagastaden AB. Mottagningen bedriver specialiserad hudsjukvård inom ramen för Vårdval. Sedan hösten 2013 erbjuder Hudcentrum Hagastaden även försäkringsmottagningar.

I samarbete med kollegor på Karolinska och Regionalt Cancercentrum bedriver Heilborn forskning inom områdena hudcancer och optimerad handläggning av hudtumörer i primärvården med hjälp av teledermatologi via smartphone.

Heilborn är styrelseledamot i Svenska Sällskapet för Dermatologisk Kirurgi och Onkologi (SDKO) inom Svenska Sällskapet för Dermatologi och Venereologi (SSDV).