En av de stora trenderna i Los Angeles är naturliga ingredienser. En av de stora trenderna i Los Angeles är naturliga ingredienser.
Varukorg
En av de stora trenderna i Los Angeles är naturliga ingredienser.

Publicerad:2018-03-15

En av de stora trenderna i Los Angeles är naturliga ingredienser.

En av de stora trenderna i Los Angeles är naturliga ingredienser. Samtidigt som hela skönhetsindustrin blir mer och mer avancerad är några av de enklaste råvaror det som bevisat sig hjälpa mot allt från akne till rynkor.

I veckan läste jag på en skönhetsredaktörs Instagram att ”man blir inte skönhetsredaktör utan att någon gång haft problemhy”. Hon menade att det är så intresset föds. Och det är möjligt att det stämmer, att har man felfri hy finns ingen anledning att forska bortom en bra fuktighetskräm.

För mig var absolut min ungdoms rosacea startskottet för mitt brinnande skönhetsintresse. Vad lugnar och vad irriterar, var den grundläggande frågeställningen jag började utreda. Och med åren har fler saker adderats: Hur uppnår man lyster, hur motverkar man rynkor, hur bekämpar man hyperpigmentering? Jag har provat alla möjliga behandlingar och produkter, dyra som billiga, med varierande resultat. Ibland är det lätt att tro att avancerade teknologier och ingredienser är bättre bara för att de är bortom ens förstånd, men faktum är att några av de mest effektiva ingredienserna finns i våra kylskåp.

En av de stora trenderna i Los Angeles – om vi nu ska se på denna stad som något sorts epicentrum för många skönhetstrender – är naturliga ingredienser. Samtidigt som hela skönhetsindustrin blir mer och mer avancerad är några av de enklaste råvaror det som bevisat sig hjälpa mot allt från akne till rynkor.

Mörk choklad, till exempel, innehåller stora mängder potenta antioxidanter som ger lyster. Om man applicerar det på huden hjälper dessutom koffeinet mot puffighet.

Grekisk yoghurt innehåller stora mängder protein, vilket hjälper mot fina linjer. Det är också bra att använda som ansiktsmask för att lugna och återfukta huden.

Granatäpplen är fullproppade med polyfenoler, en typ av antioxidant. De bekämpar fria radikaler och stimulerar blodflödet. Det går att strössla kärnorna på frukostyoghurten, eller göra juice på de saftiga fröerna. Frukten återfuktar och bekämpar fina linjer om den appliceras direkt på huden.

Nötter är generellt bra, men valnötter speciellt. De innehåller inte bara omega-3-fettsyror, utan också koppar, vilket boostar kollagenproduktionen. Äter man valnötter kan det alltså förbättra hudens textur.

Kidneybönor innehåller mycket zink, som bekämpar akne. Vissa studier har visat att zink är lika effektivt mot akne som antibiotika, om man applicerar det på huden. Sojabönor innehåller proteiner och mineraler som hjälper mot hyperpigmentering.

Avokado innehåller flera olika antioxidanter och vitaminer såsom B1, B2, D och E. De stimulerar hudens kollagenproduktion och förbättrar dess elasticitet.

Swiss Clinics produkter innehåller flera av just dessa naturliga, aktiva ingredienser. Face Dry Mask, till exempel, innehåller soja, oliv och avokado. Nattkrämen innehåller bivax och sheasmör.

Det känns fräscht att använda naturliga ämnen på huden, vårt största organ. Istället för starka, artificiella ingredienser som inte är i närheten av lika beprövade som de saker vi har hemma i köket. Vi är måna om vad vi äter och vill stoppa i oss så hälsosamma saker som möjligt. På samma sätt bör vi resonera kring vår hud och hudvård.

Det var veckans tips från mig!

Face Dry Mask

Skin Series Penta Technology