7 skönhetstips för den perfekta sommarhyn! 7 skönhetstips för den perfekta sommarhyn!
Varukorg
7 skönhetstips för den perfekta sommarhyn!

Publicerad:2018-04-30

7 skönhetstips för den perfekta sommarhyn!

Vårstäda din hud inför sommaren

Få bort de gamla och trista hudcellerna genom att peela huden, det resulterar i att du får en mjuk, jämn och lystergivande hy. När det kommer till val av peeling, använd gärna en peeling som innehåller enzymer. Denna typ av peeling är skonsammare för huden men minst lika effektiv.

Digital Beauty Advisor™

Gratis hudtest!

  • Snabbt och enkelt
  • Skräddarsydd rekommendation för din hudtyp
  • Utvecklat i samarbete med hudläkare

Solskydd

Det är viktigt att använda solskyddskrämer med hög solskyddsfaktor, SPF 30 och 50 rekommenderas starkt. Desto högre solskyddsfaktor du har desto bättre skydd får du och din solkyssta färg kommer att hålla längre. Applicera ofta och rikligt, om du utsätter du dig för solexponering bör du applicera varannan timme.

Återfukta, återfukta!

När vi går mot varmare tider kan du få känslan av att din hy är mindre torr, men glöm inte att återfukta huden för det. Solens strålar torkar ut huden och det kan därför vara bra att använda en lättare fuktighetskräm till både ansikte och kropp. En fuktspray i väskan är ett måste! Den hjälper till att återfukta och ger näring till huden. Fuktsprayen kan användas direkt efter rengöring men även på make-up för att få en snygg finish. Ett härligt tips för en varm sommardag när man vill fräscha upp huden.

Drick mycket vatten

Tipset vi hört så många gånger, men som många av oss är dåliga på ändå – att dricka tillräckligt mycket vatten! Försök att ha som regel att dricka 6 till 8 glas vatten om dagen. Det är viktigt att dricka tillräckligt både för dina organ och muskler, vilket leder till en mer välmående kropp och hud.

Rengör huden ordentligt

Sov aldrig med sminket på! Många slarvar med rengöringen efter en lång arbetsdag eller en utekväll. Huden andas och reparerar sig som mest medan du sover och behöver då vara ren från smink och smuts. Micellar är hett inom ansiktsrengöring i och med att du inte behöver använda vatten för att rengöra ansiktet. Vatten är viktigt att dricka men torkar tyvärr ut huden när vi tvättar med det.

Sömn

Att sova tillräckligt är A och O. Mörka ringar är inte bara det som framträder vid för lite sömn, utan huden blir också påsig och mindre elastisk vilket framhäver ålderstecken. Försök att få åtminstone 8 timmars sömn per natt om möjligt så din kropp hinner återhämta och återuppbygga sig.

En promenad om dagen räcker

Har du inte tid att träna? En promenad sätter igång blodcirkulationen och är lika bra får din hy som för din kropp. 30 minuter om dagen räcker, du får frisk luft och förhoppningsvis
en härlig dos av solen, men glöm inte solskydd!

Vill du få mer tips på vilka produkter och behandlingar som passar just dig? Gör vårat digitala hudtest och få hjälp att hitta rätt produkt för dig.