4 Tips som gör din hudvård mer miljövänlig. 4 Tips som gör din hudvård mer miljövänlig.
Varukorg
4 Tips som gör din hudvård mer miljövänlig.

Publicerad:2030-01-01

4 Tips som gör din hudvård mer miljövänlig.

Många är överens om att det rådande miljöhotet är allvarligt och måste åtgärdas. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Små simpla saker i vardagen kan faktiskt göra stor skillnad, vad har du att förlora på att vara lite mer eftertänksam gällande dina vardagsrutiner? Det är 2019, nytt år och nystart. Låt oss tillsammans göra så gott vi kan.

Här är några bagateller du lätt kan anamma:

1. Investera i bra hudvård

Istället för att spendera en förmögenhet på smink och tillfälliga lösningar så föreslår vi en mer långsiktig och hållbar lösning till din dagliga look. Satsa på bra hudvård helt enkelt istället för att överkonsumera en massa täckande smink som tar slut snabbare än champagnen på nyår. 

2. Använd klart dina produkter

Matrester är inte det enda som går till spillo i en onödig mängd. När du använder serum och krämer, se till att du använder dem till sista droppen. Kläm ut tuberna rejält och återanvänd vad som kan återanvändas. Våra Face Dry Masks kan du till exempel använda tre gånger. Se bara till att vika ihop masken efter användning och förslut förpackningen.

3. Spar på bomullen

Det är bra både ur ekonomisk och miljösynpunkt om du drar ned på användningen av bomull. Dela på en bomullsrondell och använd bara halva om du inte behöver en hel. Se till att den är dränkt i smink innan du slänger den. Släng aldrig bomullspads i toaletten utan alltid i papperskorg. 

4. Miljösortera din skinroller

Det är viktigt att du byter ut din dermaroller med jämna mellanrum. Det brukar rekommenderas att byta efter 3 månaders användning. Vad gör du då med din förbrukade roller? Slänger i soptunnan? Nej! Din roller slängs som restavfall eller lämnas in på en återvinningscentral. Om du slänger den i ett restavfall, linda gärna in den i något för att förhindra att någon råkar sticka sig på den.

Att vi på Swiss Clinic producerar majoriteten av våra produkter inom Europa innebär kortare transportsträckor samt att vi jobbar i färre led än många konkurrenter. Vi är alltid noggranna med att undvika onödig transport och betalar för återvinningen av våra produkter!