1+1=3 – hur man maximerar anti-aging fördelarna med microneedling 1+1=3 – hur man maximerar anti-aging fördelarna med microneedling
Varukorg
1+1=3 – hur man maximerar anti-aging fördelarna med microneedling

Publicerad:2018-03-22

1+1=3 – hur man maximerar anti-aging fördelarna med microneedling

Hyaluronsyra och Microneedling är två av de mest dominanta verktygen på marknaden för att bekämpa tecken på åldrande. Genom att kombinera dessa två så får du en av de mest kraftfulla anti-aging behandlingarna som finns tillgängliga på marknaden. Vi kollar på skillnaderna mellan att utföra behandlingen på en klinik mot att göra den i hemmet. Båda metoderna ger synligt resultat och gör att din hud ser och känns yngre.

Digital Beauty Advisor™

Gratis hudtest!

  • Snabbt och enkelt
  • Skräddarsydd rekommendation för din hudtyp
  • Utvecklat i samarbete med hudläkare

Om du har åtminstone lite intresse för hudvård, så har du sannolikt hört talas om hyaluronsyra – en naturlig substans i huden som har den fantastiska förmågan att attrahera och hålla stora mängder av fukt. Detta menas att det fungerar över tid och fyller ut huden för att förbättra volymen och strukturen. Du har kanske hört talas om microneedling, eller dermaroller som vissa kallar det. En behandling som stimulerar kollagen produktionen och skapar tusentals mikrokanaler i huden, vilket möjliggör att huden kan absorbera upp till 300% mer än vad en obehandlad hud kan göra. Så gissa vad, om du kombinerar de två, har du ett av de mest kraftfulla anti-aging behandlingarna tillgängliga för ditt förfogande.

En väsentlig ökning av kliniker i London, New York och Los Angeles som erbjuder microneedling behandlingar med hyaluron serum, bekräftar effekten och populariteten av behandlingen. Samtidigt börjar vi se hemmabehandlingar på marknaden. Vi bestämde oss för att ta en titt och jämföra de båda: den största skillnaden mellan att utföra behandlingen på klinik och i hemmet, är nållängden på rollern. Den som används på klinik är mellan 2 och 3 millimeter långa och kan användas manuellt eller i form av en dermapen (vilket betyder att hur djupt nålarna kan penetrera kan justeras under behandlingen). När huden har blivit behandlad, appliceras ett starkt serum baserat på din huds behov.

Vad du kan förvänta dig & ska tänka på vid behandling på klinik:

1. Inflammation: det sker direkt, men är kort och försvinner signifikant från röd till rosa ton men kan hålla i sig i 12 till 48 timmar.

2. Kall kompress kan hjälpa mot obehag efter behandlingen om kraftigt obehag, bränningar, rödhet eller svullnad håller i sig. Ta inte någon inflammatorisk medicin (NSAIDs) eftersom dessa kommer att störa kroppens naturliga inflammatoriska process som är viktig för din hudtransformation. Om du har extremt obehag kan du ta en paracetamol. Eller ännu bättre; ät färsk ananas eftersom det hjälper till att öka läkningsprocessen och hjälper dessutom mot obehag i huden.

3. Undvik ansträngande motion eller svettning direkt efter behandlingen på grund av att porerna är öppna.

4. Undvik solexponering i minst 3 dagar (helst 10 dagar) efter behandlingen.

5. Inom 2 dagar efter behandlingen kan du förvänta dig att du får torr och flagig hud på grund av ökad hudcellsomsättning (det här är bra!). Under den perioden måste du använda en fuktighetsgivande kräm, men följ alla instruktioner som du fått av din läkare.

6. Du kommer att se ett omedelbart resultat, och det kommer att fortsätta - din huds struktur och utseende kommer att förbättras!

Hemmabehandling med Microneedling och hyaluronsyra

Hemmabehandling med Microneedling är ingenting nytt. Det är det serumet som appliceras efter nålbehandlingen som är nyheten. Det är viktigt att leta efter ett serum som är utvecklat för Microneedling så att ingredienserna är lämpliga för behandlingen. Genom att använda rollern skapar du tusentals mikrokanaler i huden, vilket gör att huden kan absorbera serumet som appliceras upp till 300% mer än på obehandlad hud. Hyaluronsyra har en hög molekylvikt naturligt, så obehandlad hud har svårt att absorbera den. För att maximera resultatet, leta efter ett serum som innehåller kombinationer av syror och peptider ("byggstenarna" i huden).

Lär dig mer om Microneedling för hemmabruk med hyaluronsyra

Hemmabehandlingen skiljer sig från den kliniska behandlingen på så sätt att nålarna inte tränger in så djupt. Det innebär att du kommer att få en större kollagenstimulering efter att ha varit på en klinik. Men det är också en mer aggressiv behandling, så förvänta dig en liten försämring efter behandlingen. En läkare vi frågade uttryckte det såhär; ”de är bra komplementerande alternativ. Du kan sällan ersätta en klinisk behandling med något som du gör hemma, och det är inte meningen med det heller. Tanken är att du använder hemmabehandling om du har mindre allvarliga problem (om du har fina linjer i motsats till djupa rynkor till exempel). Men, gör inget misstag. Microneedling som utförs i hemmet kommer att ha synliga föryngrande effekter. Eller som en förberedelse för en klinisk behandling. Genom att göra Microneedling hemma, som en förberedelse av en behandlingskur, kommer din hud att bli mer mottaglig och du får ett ännu bättre resultat från ditt kliniska behandlingen.”

Precis som alla medicinska behandlingar, är det viktigt att göra forskning innan. Försök att hitta en klinik genom rekommendationer, och om du inte kan göra det, be om rekommendationer från andra patienter. Efter samråd så kommer den praktiserande läkaren att föreslå lämpligt antal behandlingar (vanligtvis 3-6, med 4-6 veckors mellanrum). Behandlingar på klinik brukar ligga runt 2000 kr och uppåt per gång. Hemmabehandlingar finns från ca. 900 kr för en månads behandling.