Ögon Ögon
Varukorg

Ögon

Torra ögon

Torr luft och många timmar framför datorn är två orsaker som ger torra ögon. Torra ögon beror på att ögonens tårar är av dålig kvalité eller att ögonen producerar för lite tårar. Personer som lider av torra ögon kan ha svårt att bli av med problemet, men det finns många saker man kan göra för att lindra symtomen.

Läs mer..

Röda ögon

Många brukar någon gång i livet drabbas av röda och irriterade ögon. Röda ögon kan bero på flera olika faktorer så som allergi, smink eller rök. Andra faktorer är att ögonen drabbats av någon inflammation eller att de är för torra.

Läs mer..

Motverka torra ögon

Tyvärr finns det inga botemedel mot torra ögon men det finns många saker man själv kan göra för att motverka symtomen. Genom att vistas i miljöer som inte torkar ut ögonen, dricka mycket vatten samt använda ögondroppar som smörjer ögonen kan man skydda sina ögon och slippa besvär.

Läs mer..

Motverka röda ögon

Att motverka röda ögon är i många fall en förebyggande process vars princip är enkel - försök skydda dina ögon från miljöer, ämnen, och annat du vet kan orsaka röda ögon.

Läs mer..

Behandling mot torra ögon

Torra ögon är ett problem som många lider av. I och med dagens IT baserade vardag är det många människor som vistas långa stunder framför datorn, vilket är en av de faktorer som bidrar till torra ögon.

Läs mer..

Behandling mot röda ögon

Att ögonen blir röda och rödsprängda kan vara både irriterande och smärtsamt, därför bör man förstås i så hög grad som möjligt försöka undvika detta. Ibland kan man ju dock inte styra över allt som händer, så även med röda ögon. Därför ska vi berätta om vad det finns för olika typer av behandlingar mot röda ögon.

Läs mer..

Allt om hur du får vitare ögonvitor

Vita ögonvitor ger ett friskt och fräscht och ungdomligt intryck. Om man lider av röda ögon så kan de medföra både kosmetiska- och funktionella besvär. Om man har rödsprängda ögon ser man ofta trött ut och får kanske kommentarer om detta, vilket inte är så roligt. Många gånger skaver ögat också, vilket leder till att man blir irriterad och trött i ögonen.

Läs mer..